Twee Belgische maaltijdboxen fusioneren

SMARTMAT & FOODBAG GAAN SAMEN AAN TAFEL


Het Antwerpse Smartmat en Gentse Foodbag waren jarenlang elkaars grootste concurrenten, hoewel ze één gemeenschappelijk verlangen hadden: mensen ’s avonds – na de rush van de dag – gezond, vers en gevarieerd doen koken. En dat door de beste ingrediënten van lokale leveranciers en bijhorende recepten samen in één doos aan je voordeur te leveren. De twee Belgische maaltijdboxen beslisten daarop hun krachten te bundelen én samen in de potten te roeren. Daarmee versterken ze hun positie op de Belgische fresh food e-commerce markt.

“Wat eten we vanavond?” Een vraag die iedereen zich meermaals per week stelt. Behalve Anders Asarby en Stéphane Ronse. De Zweedse Belg Anders richtte in 2011 Smartmat op. Gedreven door een passie voor gezond en lekker eten. Gentenaar Stéphane levert met zijn Foodbag sinds 2014 maaltijdboxen aan huis – met veel aandacht voor variatie in het smaakpatroon, de ingrediënten én de keukenbeleving.

De twee beslisten om niet langer apart te kokkerellen, maar samen achter het fornuis te kruipen en te fusioneren. Niet onlogisch, want Smartmat en Foodbag kookten altijd al volgens een soortelijk familierecept. De ingrediënten: lokale, verse, kwalitatieve – en als het kan biologische - producten van lokale leveranciers, afgekruid met een duurzaam karakter. En de nieuwe naam? Dat wordt het overkoepelende en allesomvattende ‘Foodbag’. Foodbag levert zo’n 2.500 maaltijdboxen per week in België – goed voor 11.000 maaltijden.

Anders Asarby (Smartmat):De vraag was eigenlijk eerder ‘waarom zouden we niét fusioneren’. Het bundelen van de krachten is een logisch gevolg om een sterk Belgisch merk te ontwikkelen met een blijvende focus op het lokale en duurzame karakter.”

Stéphane Ronse (Foodbag): “Door te fusioneren werd niet enkel ons team groter – al onze werknemers bleven trouwens aan boord en alle functies bleven behouden – we zijn hierdoor ook in staat om alles in huis te houden en zelf te doen. Van de receptontwikkelingen over de foodfotografie, het zoeken naar leveranciers en het klantencontact.”

Bewust. Belgisch. Beloofd.  
Zowel Smartmat als Foodbag werkten altijd al met de allerbeste en seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur van Belgische en biologische oorsprong. Door te fusioneren wordt de poel van leveranciers wat groter. Klanten krijgen dus énkel en alleen de beste kwaliteit voorgeschoteld. Van verse hoevezuivel van de Hollebeekhoeve over de duurzaam gekweekte en Belgische vis van Omegabaars en Belgische quinoa van Quinobel. Het motto van Foodbag? Bewust. Belgisch. Beloofd.

14 verschillende gerechten
De Foodbag-menuplanners stellen elke week 14 gezonde en gevarieerde gerechten voor, waar jij er drie of vier uitpikt en zo je eigen, persoonlijke maaltijdbox samenstelt. Of je nu gaat voor (een mix van) vegetarische, originele, kindvriendelijk en snelle of Sanaproof gerechten. Het staat allemaal op het menu. Keuzestress of laat je je liever verrassen? Dan kan je ook gewoon één van de boxen bestellen: Veggiebox, Original Box, Quick & Easy Box of Sanabox. Dankzij de praktische en eenvoudige receptenkaarten tover je in no time een heerlijke maaltijd op tafel.

Alleen of met z’n vijven
Of je alleen tafelt, met je lief, je huisgenoten of de hele familie: lekker eten is belangrijk en smaakt nog beter in goed gezelschap. Omdat anno 2019 elk gezin anders is qua grootte, vorm en samenstelling, creëert Foodbag maaltijden voor 1 tot en met 5 personen. Je hoeft trouwens geen abonnement te nemen. Of je nu gaat voor een tweewekelijkse levering, een losse bestelling of graag élke week een box op je stoep vindt: alles kan.

Prijzen variëren tussen de 43 euro (voor een box voor 1 persoon) tot 103 euro (voor een box voor 5 personen) afhankelijk van de soort Foodbag die je bestelt. Je kan je Foodbag ook uitbreiden met een kleine of grote fruitmand én een ‘Busy Day-gerecht’, een kant-en-klare schotel van een traiteur voor jouw drukke dag in de week. Wie wil, kan ook granola, biologisch karnemelkbrood of een Foodbag-ontbijtbox bestellen.

De Foodbag wordt geleverd op maandag. In regio Gent en Antwerpen kan je je Foodbag ook afhalen in één van de vijftien beschikbare Collect&Go-punten of laten leveren op zondag. Bij supermarkt Okay vind je een kant-en-klare One Meal Box.

www.foodbag.be