Menu Close

Life Sciences

Investment Strategy / Life Sciences

Life Sciences

Via de studie van levende organismen vormt Life Sciences de basis voor vooruitgang in verschillende toepassingsdomeinen, gaande van biotechnologie en landbouw tot voeding en gezondheid, enz. Organisaties en bedrijven die zich bezig houden met onderzoek en ontwikkeling in dit domein hebben zo een rechtstreekse link met ons dagelijks leven.

Door te investeren in Life Sciences streeft Korys naar een positieve impact op de gezondheid van mensen. We ondersteunen namelijk bedrijven die innovatieve producten ontwikkelen of diensten aanbieden die ziektes helpen opsporen, voorkomen of genezen.

Om de steun aan de life sciences sector uit te breiden hebben Korys en Mérieux Equity Partners een nieuw investeringsplatform gelanceerd in innovatiekapitaal, met als doel innovatieve bedrijven in de gezondheidszorg en de voedingssector te ondersteunen in Europa en Noord-Amerika. Het fonds zal kunnen genieten van de ruime expertise en het netwerk van z’n sponsors en zal worden beheerd door een toegewijd team dat de directe investeringen op het vlak van innovatiekapitaal zal coveren.
Met het oog op extra geografische en sectorkennis werd recent een strategisch partnerschap aangegaan met een team van senior business executives, die de afgelopen tien jaar samen met Mérieux Equity Partners hebben geïnvesteerd in diverse venture-deals in de VS.
Het OMX Ventures-team heeft in de VS OMX Ventures Fund I (“OMX US”) opgericht om innovatieve bedrijven in Noord-Amerika en Europa te ondersteunen, met een vergelijkbare investeringsstrategie als die van het OMX Europe-fonds. Hier kan je meer lezen over het OMX Europe Venture Fund.

Bovendien biedt de wereld van de Life Sciences veel economisch perspectief, mede dankzij een waanzinnig interessant lokaal ecosysteem. Korys engageert zich door te investeren op basis van een langetermijnvisie. Binnen de Life Sciences focussen we ons voornamelijk op volgende gebieden: 

Bedrijven in de Life Sciences helpen ziektes opsporen, voorkomen of genezen
Schermafbeelding 2019-05-13 om 11.35.05
Schermafbeelding 2019-05-13 om 11.36.20

Onze participaties in Life Sciences