Menu Close
 

IPF (India Progress Fund)

Korys wil mensen in staat stellen om een authentiek leven te leiden en streeft ernaar om hun ondernemingspotentieel te ontsluiten.  Door onze investering in het India Progress Fund (IPF) zullen wij een verschil maken voor Indiase ondernemers.

India heeft een jonge bevolking (86% is jonger dan 55 jaar) die ernaar streeft haar leven te verbeteren door werk en ondernemingszin. Het land staat evenwel voor grote uitdagingen. 65% van de Indiase bevolking woont op het platteland, maar de particuliere kapitaalinvesteringen zijn geconcentreerd in stedelijke bedrijven. Als gevolg daarvan slagen veel Indiase ondernemers er niet in om hun capaciteiten volledig te benutten.

Het IPF steunt die ondernemers door te investeren in financiële dienstverleners en bedrijven in de Indiase agrovoedingswaardeketen en ook door hun kansen op succes te vergroten via geduldkapitaal, mentorschap en toegang tot een wereldwijd network.

Incofin IM, een Belgische impactinvesteerder, heeft samen met Korys als lead-investeerder, en met de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden, het Manickam-fonds (beheerd door de Koning Boudewijnstichting), Proparco en CDC meer dan 50 miljoen euro ingezameld en richt zich op plattelandsontwikkeling in India via private equity-investeringen in deze domeinen:

  • financiële dienstverleners die innovatieve of op technologie gebaseerde bedrijfs- of acceptatiemodellen hanteren om de toegang tot achtergestelde bevolkingsgroepen te verbeteren;
  • bedrijven in de agrovoedingswaardeketen met innovatieve of op technologie gebaseerde bedrijfsmodellen.

Hari Subramanian, Partner India bij Korys: “Een project als het IPF, dat een positieve wending wil geven aan het leven van mensen die door uiteenlopende economische en sociale factoren benadeeld zijn, schenkt enorm veel vreugde. Bovendien sluiten de doelstellingen van het IPF en de duurzaamheidsprincipes van Korys perfect op elkaar aan.