Menu Close

contacteer korys / team / team member

Vincent Vliebergh

Managing Partner

Vincent is Managing Partner van Korys sinds de formele oprichting in 2012 maar werkt al sinds 2003 samen met de familie Colruyt aan de ontwikkeling en de implementatie van hun duurzame beleggingsstrategie. Die strategie is gericht op 3 ecosystemen (bewuste consument, energietransitie en lifesciences) en 3 activaklassen (liquide, fonds- en directe beleggingen), kwam tot stand in 2005 en vormt tot op vandaag nog altijd de basis van ons werk.

Vincent besteedt zijn tijd aan een veelheid van activiteiten, gaande van de ontwikkeling van het strategisch kader tot de ondersteuning van onze betrokkenheid bij belangrijke portfoliebedrijven en het aansturen van ons team. Zijn jarenlange verbondenheid met Korys is geworteld in onze duurzame langetermijnbenadering van investeren, gebaseerd op sterke waarden en op een positieve, ondernemingsgerichte cultuur.

Buiten het werk brengt Vincent graag tijd door met familie en vrienden. Hij lijkt een beetje een ‘renaissancemens’ met een brede interesse voor uiteenlopende onderwerpen, variërend van diepgaande kennis van specifieke slagvelden tot tuinieren en wildlifefotografie – natuur en geschiedenis vormen duidelijk de rode draad!

Voor hij bij Korys begon, bekleedde Vincent algemene management-, strategieconsulting- en investeringsmanagementfuncties in de VS en in Europa bij ondermeer Solvay, Arthur D. Little, Putnam Investments en Goldman Sachs.

Vincent behaalde in 1987 een MS Engineering aan de Université Catholique de Louvain (UCL) en voltooide in 1994 zijn MBA aan de Yale School of Management (VS).